Včera jsme byli s přítelkyní na premieře inscenace „Ultrafialová dovolená„. Ta rozehrává půdní prostor klubu Cross. Půda není odhlučněna a rušné město sem vstupuje všemi póry. Koncept inscenace stojí na využití světelných efektů, zvuku a softwarově řízené projekce, která se mísí s hereckou akcí. Jedním z autorů je i Andrej Boleslavský, můj kamarád a bývalý kolega z Bohemky, který mě už před lety pravidelně hypnotizovával svými realtime vizualizacemi z webkamery. Hypnofrog hadr.

Podle instrukcí jsme prošli vlhkou oprýskanou chodbou za šatnami a pak stoupali po schodišti, které nás dovedlo před zamčenou mříž v mezipatře. Úvod jako do gangsta pohádky. Už už jsme podlehli zdání, že jsme na špatném místě, když v tom se z jedné strany přihrnuli další premiery nedočkaví diváci a z druhé zavrzala mříž. Stála před námi letuška Marcelá Máchová, celá ve fialovém a zeptala se: „Dobrý den. Letíte s námi?“ Rázem jsme měli pusu od ucha k uchu a samozřejmě přijali pozvání na palubu, kde už čekal stevard a tým pilotů za počítači. Byla trochu škoda, že i piloti neměli nějaké trhlé kostýmy. Když se vrátili fialová letuška, začala se rozvážet káva. Představte si to, ještě před odletem! Luxus! 🙂 Netrvalo dlouho, konečně se ozvaly motory a my se odlepili od země.

Ve vzduchu ztratila posádka jakékoliv zábrany. Letuška se rozezpívala a roztančila, stevard Dan Dittrich si narazil mohawskou svářecí kuklu a pověsil se na trám a piloti svou projektcí a zvuky proměnili půdu ve střechu Světového obchodního centra. Hodina zábavy utekla jako voda. Kdo však čekal hladké přistání, šeredně se mýlil. Museli jsme vyskočit s padákem. Škoda jen, že si autoři nepohráli s nějakým ztvárnění náhlé poruchy letadla. Faktem každopádně zůstává, že jsme odcházeli příjemně naladěni a odpočatí. Pokud zrovna teď hledáte inspiraci absolutně pro cokoliv, Ultrafialová dovolená může být dobrým zdrojem. Nabízí totiž skutečně nevšední zážitek.

Více o představení a o možnosti zakoupit si lístky se dozvíte ZDE.

Zanechej komentář

K zanechání komentáře ke článku musíte být přihlášen. Přihlásit »