Včera jsem se byl podívat na výstavu „Labyrint světa“ věnovanou hrátkám se světlem. Je instalována v prostorách bývalé vodní čističky, dnes elektrotechnického muzea, v Praze Bubenči. Ti, kteří litují, že si během návštěvy podobných expozic nesmí na nic sáhnout, určitě rádi uslyší, že takřka každý exponát je tu interaktivní.

Už samo prostředí, po kterém se během prohlídky budete procházet stojí za to. Čekají Vás temné prostory „opuštěné“ čističky, podzemí, kde si často vidíte sotva na špičku nosu, úzké chodby a lávky zavěšené pár metrů nad starou nádrží. Horrorová atmosféra jako z hollywoodského filmu.

U pokladny zaplatíte 150 Kč za klasickou vstupenku (mladší 15 let mají vstup zdarma), vyfasujete hezky zpracovaný plánek výstavy a můžete vyrazit. Samotné exponáty popisovat nebudu pro případ, že se Labyrint světla rozhodnete navštívit. To abych Vám nepokazil zábavu. Budete-li se o nich přeci jen chtít dozvědět něco předem, porozhlédněte se po internetu. U vchodu do hlavní haly parkuje starý dvoupatrový autobus, který funguje jako netradiční občerstvení.

Expozice je otevřena PO-NE 10-18h, a to až do 14. července 2009.
Další informace se dozvíte zde.

Komentáře jsou uzavřeny.