Tentokrát stojíme v rámci soutěže Game Design Challenge pořádané webem Gamecareerguide před obtížným úkolem. Budeme vytvářet koncept hry, který je odvozen z fotografie, na níž je zachycen muž slaňující k obřím hodinám. Je to bezesporu šílenost, to jo,  ale právě šílenosti bývají často předlohou pro herní design – zvláště pak u her, které slouží k propagaci nějakého výrobku či služby. Řekněme tedy, že si Vás najala firma provozující výškové práce, abyste pro ni navrhli jednoduchou flashovou hru, kterou pak umístí na svoje webové stránky. A šéf té firmy ukáže na plakát na zdi (naše fotka) a řekne „Mrkej na tohle! Takhle vypadala první reklama naší firmy. Dělala jí manželka, takže to v tý hře chci vidět, rozumíš! A teď už vypadni! Musím ještě ořezat nějaký tužky a seřvat pár podřízených, než půjdu domů.“

Zadání:

Vytvořte herní koncept na základě této fotografie

Detaily:

Zadívejte se na fotografii. Co ve vás evokuje? („Ježiš, to je blbost“ se nepočítá) Dokážete si jí představit jako print z nějaké hry? Jak by se hrála a o čem by byla? Až budete mít odpovědi, vytvořte herní koncept.

Váš herní koncept nemusí být vytvořen pouze z toho, co vidíte na obrázku. Jako správné řešení se počítá i koncept, ve které se scéna z fotografie prostě jen objeví a letmo zasáhne do mechanik hry.

Herní žánr je na Vás.

Uzávěrka: 4. listopadu 2009

Výsledky budou ohlášeny: 10. listopadu 2009

Odpovězte v angličtině na e-mail: gamedesignchallenge@gamecareerguide.com
Do hlavičky mailu uveďte: „Design Challenge: Photographic Interpretation
Odpovídejte v maximálním rozsahu 500 slov přímo do mailu, nikoliv do textové přílohy. Přiloženy být mohou maximálně tři obrázky.

Nezapomeňte připojit své jméno a zaměstnání.

Komentáře jsou uzavřeny.